Keputusan Liga Super 2020 Malaysia Jadual Carta Kedudukan Terkini

Aksi bolasepak Liga Malaysia musim 2020 (edisi ke 17) akan bermula pada 28 Februari 2020 melalui aksi perlawanan Piala Sumbangsih diantara JDT lawan Kedah. Musim yang panjang dijangka tamat pada 19 Julai 2020. Berikut dikongsikan keputusan Liga Super 2020 meliputi jadual perlawanan, keputusan dan carta4 kedudukan pasukan yang diupdate melalui widget keputusan di bawah ini.

Semenjak diperkenalkan pada tahun 2004, pasukan JDT adalah pasukan yang paling berjaya dengan mengondol mahkota liga sebanyak enam (6) musim berturut-turut. Untuk tahun ini, liga bolasepak utama Malaysia ini akan dikenali sebagai CIMB Liga Super atas faktor penajaan.

cimb liga super malaysia

CIMB Liga Super Malaysia 2020

Dua belas (12) pasukan akan beraksi untuk merebut mahkota Juara Liga Super dan pemenangnya akan layak ke peringkat kumpulan Liga Juara-Juara Asia 2021 ataupun dikenali sebagai AFC Champions League (ACL).

Selain slot ACL, Malaysian Football League (MFL) juga telah mengumumkan bahawa dua slot automatik untuk beraksi di kejohanan Piala AFC pada musim 2021 akan diberikan kepada juara Piala FA dan naib juara CIMB Liga Super.

Pada musim 2019, Malaysia hanya meraih satu slot automatik ke ACL untuk JDT dan satu slot pusingan Play Off ACL untuk Kedah.

Siaran Langsung Liga Super 2020

Buat peminat yang tidak dapat menyaksikan perlawanan di stadium, aksi siaran langsung perlawanan mingguan akan disiarkan di saluran Unifi Sports milik Telekom Malaysia (TM), saluran RTM termasuk TV1 dan RTM HD Sports.

Senarai Pasukan CIMB Liga Super Malaysia 2020

Juara bertahan saingan liga super adalah pasukan johor darul ta zim jdt.

Nama 12 pasukan yang beraksi di Liga Super musim 2020 adalah seperti berikut :-

PASUKAN LIGA SUPER 2020

JDTKEDAHPERAK
PAHANGSELANGORMELAKA
TERENGGANU FCPETALING JAYA CITY FC (PJ CITY FC)SABAH
PDRMFELDA UNITEDUiTM FC

Jadual Perlawanan, Keputusan Liga Super 2020 Dan Carta Kedudukan Pasukan

Berikut adalah widget keputusan Liga Super 2020 yang meliputi keputusan secara Live Score, jadual perlawanan dan carta kedudukan terkini pasukan yang dikemaskini secara automatik.

JADUAL PERLAWANAN DAN KEPUTUSAN LIGA SUPER 2020

CARTA KEDUDUKAN PASUKAN LIGA SUPER 2020

Mampukah pasukan JDT terus mengekalkan kejuaraan Liga Super di selatan tanahair? Atau pasukan lain seperti Kedah, Perak dan Selangor mampu menidakkannya? Semuanya akan terjawab pada Julai nanti. Tahniah kepada juara tahun ini. Majulah sukan untuk negara.

Related : atas atau kategori super sila pilih sukan untuk memperbaik pengalaman menggunakan kuki dan teknologi terus melayari laman web nama liga super sila pertandingan lain dengan nama bersetuju dengan penggunaan teknologi sukan anda dari menu perlawanan liga super web kami anda bersetuju pengalaman anda di laman johor darul liga super sila pilih teknologi lain untuk memperbaiki kedudukan carta dan jadual carta liga super 2020 terkini liga super malaysia secara langsung bola sepak tanah air