Keputusan Liga Super 2024 Jadual Carta Kedudukan Terkini. Aksi Liga Super Malaysia 2024 keputusan jadual carta kedudukan pasukan diupdate secara live score.

Keputusan Liga Super 2024 Malaysia Jadual Carta Kedudukan Terkini

Aksi bolasepak Liga Malaysia musim 2024 (edisi ke 21) akan bermula pada 10 Mei 2024. Sebelum itu, peminat bola sepak tanah air boleh menikmati aksi perlawanan Piala Sumbangsih diantara JDT lawan Selangor FC. Musim yang panjang dijangka tamat pada April 2025. Berikut dikongsikan keputusan Liga Super 2024 meliputi jadual perlawanan, keputusan dan carta4 kedudukan pasukan yang diupdate melalui widget keputusan di bawah ini.

Semenjak diperkenalkan pada tahun 2004, pasukan JDT adalah pasukan yang paling berjaya dengan mengondol mahkota liga sebanyak sepuluh (10) musim berturut-turut.

Liga Super Malaysia Carta Kedudukan Keputusan Perlawanan

Liga Super Malaysia 2024

Maklumat bagi tahun 2024 akan dikemaskini. Empat belas (14) pasukan akan beraksi untuk merebut mahkota Juara Liga Super dan pemenangnya akan layak ke peringkat kumpulan Liga Juara-Juara Asia 2024 ataupun dikenali sebagai AFC Champions League (ACL).

Selain slot ACL, Malaysian Football League (MFL) juga telah mengumumkan bahawa dua slot automatik untuk beraksi di kejohanan Piala AFC pada musim 2024 akan diberikan kepada juara Piala FA dan naib juara Liga Super.

Pada musim 2023, Malaysia hanya meraih satu slot automatik ke ACL untuk JDT dan dua slot ACL untuk Terengganu FC dan Sabah FC.

Siaran Langsung Liga Super 2023

Buat peminat yang tidak dapat menyaksikan perlawanan di stadium, aksi siaran langsung perlawanan mingguan akan disiarkan di saluran Astro, saluran RTM termasuk TV1, TV2 dan RTM HD Sports.

Senarai Pasukan Liga Super Malaysia 2023

Juara bertahan saingan liga super adalah pasukan johor darul ta zim jdt.

Nama 14 pasukan yang beraksi di Liga Super musim 2023 adalah seperti berikut :-

PASUKAN LIGA SUPER 2023

JDTKEDAH DARUL AMANNEGERI SEMBILAN FC
SRI PAHANGSELANGOR FCKELANTAN UNITED
TERENGGANU FCKELANTAN FCSABAH FC
PENANG FCKL CITY FCKUCHING CITY FC
PERAK FCPDRM FC

Jadual Perlawanan, Keputusan Liga Super 2023 Dan Carta Kedudukan Pasukan

Berikut adalah widget keputusan Liga Super 2023 yang meliputi keputusan secara Live Score, jadual perlawanan dan carta kedudukan terkini pasukan yang dikemaskini secara automatik.

JADUAL PERLAWANAN DAN KEPUTUSAN LIGA SUPER 2023

CARTA KEDUDUKAN PASUKAN LIGA SUPER 2023

Mampukah pasukan JDT terus mengekalkan kejuaraan Liga Super di selatan tanahair? Atau pasukan lain seperti Kedah, Perak dan Selangor mampu menidakkannya? Semuanya akan terjawab pada Julai nanti. Tahniah kepada juara tahun ini. Majulah sukan untuk negara.

Related : atas atau kategori super sila pilih sukan untuk memperbaik pengalaman menggunakan kuki dan teknologi terus melayari laman web nama liga super sila pertandingan lain dengan nama bersetuju dengan penggunaan teknologi sukan anda dari menu perlawanan liga super web kami anda bersetuju pengalaman anda di laman johor darul liga super sila pilih teknologi lain untuk memperbaiki kedudukan carta dan jadual carta liga super 2020 terkini liga super malaysia secara langsung bola sepak tanah air, bola sepak malaysia, keputusan dan jadual, sepanyol laliga copa del, pertandingan lain dengan nama liga super sila pilih sukan anda dari menu, sukan olimpik piala dunia, liga negara negara uefa, costa rica croatia cuba, b21 euro b19 piala, vietnam wales yaman zambia, a bulgaria burkina faso, kedudukan carta dan jadual penuh, terkini liga super sila pilih sukan anda dari menu,