Keputusan Liga Super 2021 Malaysia Jadual Carta Kedudukan Terkini

Aksi bolasepak Liga Malaysia musim 2021 (edisi ke 17) akan bermula pada 5 Mac 2021 melalui aksi perlawanan Piala Sumbangsih diantara JDT lawan Kedah. Musim yang panjang dijangka tamat pada Ogos 2021. Berikut dikongsikan keputusan Liga Super 2021 meliputi jadual perlawanan, keputusan dan carta4 kedudukan pasukan yang diupdate melalui widget keputusan di bawah ini.

Semenjak diperkenalkan pada tahun 2004, pasukan JDT adalah pasukan yang paling berjaya dengan mengondol mahkota liga sebanyak tujuh (7) musim berturut-turut.

Liga Super Malaysia 2021

Dua belas (12) pasukan akan beraksi untuk merebut mahkota Juara Liga Super dan pemenangnya akan layak ke peringkat kumpulan Liga Juara-Juara Asia 2022 ataupun dikenali sebagai AFC Champions League (ACL).

Selain slot ACL, Malaysian Football League (MFL) juga telah mengumumkan bahawa dua slot automatik untuk beraksi di kejohanan Piala AFC pada musim 2022 akan diberikan kepada juara Piala FA dan naib juara CIMB Liga Super.

Pada musim 2020, Malaysia hanya meraih satu slot automatik ke ACL untuk JDT dan dua slot ACL untuk Kedah dan Terengganu FC.

Siaran Langsung Liga Super 2021

Buat peminat yang tidak dapat menyaksikan perlawanan di stadium, aksi siaran langsung perlawanan mingguan akan disiarkan di saluran Unifi Sports milik Telekom Malaysia (TM), saluran RTM termasuk TV1 dan RTM HD Sports.

Senarai Pasukan Liga Super Malaysia 2021

Juara bertahan saingan liga super adalah pasukan johor darul ta zim jdt.

Nama 12 pasukan yang beraksi di Liga Super musim 2021 adalah seperti berikut :-

PASUKAN LIGA SUPER 2020

JDTKEDAHPERAK
PAHANGSELANGORMELAKA
TERENGGANU FCPETALING JAYA CITY FC (PJ CITY FC)SABAH
PENANG FCKL CITY FCUiTM FC

Jadual Perlawanan, Keputusan Liga Super 2021 Dan Carta Kedudukan Pasukan

Berikut adalah widget keputusan Liga Super 2021 yang meliputi keputusan secara Live Score, jadual perlawanan dan carta kedudukan terkini pasukan yang dikemaskini secara automatik.

JADUAL PERLAWANAN DAN KEPUTUSAN LIGA SUPER 2021

CARTA KEDUDUKAN PASUKAN LIGA SUPER 2021

Mampukah pasukan JDT terus mengekalkan kejuaraan Liga Super di selatan tanahair? Atau pasukan lain seperti Kedah, Perak dan Selangor mampu menidakkannya? Semuanya akan terjawab pada Julai nanti. Tahniah kepada juara tahun ini. Majulah sukan untuk negara.

Related : atas atau kategori super sila pilih sukan untuk memperbaik pengalaman menggunakan kuki dan teknologi terus melayari laman web nama liga super sila pertandingan lain dengan nama bersetuju dengan penggunaan teknologi sukan anda dari menu perlawanan liga super web kami anda bersetuju pengalaman anda di laman johor darul liga super sila pilih teknologi lain untuk memperbaiki kedudukan carta dan jadual carta liga super 2020 terkini liga super malaysia secara langsung bola sepak tanah air